Warszawa (22) 716 30 20

Radom (48) 360 98 26

Opinie, Spalanie: Opel CROSSLAND 2024. Co mówią użytkownicy?


Nowy Crossland jazda próbna w McDonald's McDrive

Nowy Crossland przy McDrive w Warszawie. Zdjęcie z testu przekazane nam przez użytkownika.

Opinie rodziny z dziećmi, dziennikarza oraz mechanika. Dajemy do testów nowego Crosslanda, model 2021, po liftingu. Co testujący zauważyli?

Poza zmianami w designie (panel Opel Vizor), warto rzucić okiem na opinie użytkowników na temat zawieszenia i zużycia paliwa poliftingowego Crosslanda. W niewielu samochodach w czasie liftingu rekonstruuje się zawieszenie i układ kierowniczy. W Crosslandzie MR2021 miało to miejsce. Dlatego - głeboki lifting.

 

 

Opinia 1: Mówi Mechanik - ponad 20 lat w sieci Opla

 

 

Opinia - do Łodzi i z powrotem

Pracownica Dixi-Car weekendowo testowała poliftingowego Crosslanda w drodze do miasta rodzinnego.

–Samochód w trasie spisał się świetnie, dodatkowo sprawdziłam jak auto zachowa się nocą i mogę powiedzieć, że nocna jazda dała mi większą frajdę😀
W załączeniu kilka fotek z wycieczki do mojego rodzinnego miasta Łodzi.

Opel Crossland Łódź

 

 

Opinia - jeżdżąc między miastem a wsią

Opinia osoby robiącej wypady w teren wokół Radomia.

Plusy

Minusy

Mocniejszy niż myślisz (130KM)

Piekny motyw świateł

Dzielny w terenie

Żwawa i ekonomiczna jednostka napędowa

Czasami jednak by się przydał napęd 4x4

 

Opel Crossland stodoła traktor Ursus

Crossland i stara dobra technika polskiej wsi, lecz nie odpala, ale dzielny Crossland pomocny w potrzebie i pomaga bez problemu odpalać na tzw. ciąg traktor (waga 3 tony) 👌👍 A do jazdy w terenie dzielny i nigdy się nie poddaje.

Opel Crossland vs. ciągnik Ursus

Bliskie spotkanie w cztery oczy... Motyl vs Kot.

Opel Crossland holuje ciągnik rolniczy

Dzielone, częściowo położone oparcie tylnej kanapy 5-drzwiowej Insigni B.

Nowy Opel Crossland, samochód dla rolnika, gospodarstwo rolne

Opel Crossland przy 100-letnim spichlerzu

Crossland na tle ponad 100-letniego spichlerza.

Nowy Opel Crossland na piaszczystej wiejskiej drodze, w koleinach

Na piaszczystej wiejskiej drodze. Jeśli chcesz tak jeździć często, dokup do Crosslanda napęd IntelliGrip.

Kopalnia piasku, wyrobisko SUV Opel

Crossland daje radę - sprawdziliśmy go w kopalni piasku.

 

 

Opinia 3

Nie da się ukryć, że projekt zabudowanego przedniego pasa jasno nawiązuje do samochodów elektrycznych, wygląda przy tym nowocześnie, elegancko oraz spójnie.

Przednia część kabiny jest przestronna, osoby tu podróżujące nie powinny narzekać na brak przestrzeni nad głową i na nogi. Podobnie jak pasażerowie podróżujący w drugim rzędzie, którzy do dyspozycji mają wygodną kanapę i sporo miejsca we wszystkich kierunkach.

Samochód posiada całkiem pokaźny jak na tę klasą prześwit (18 cm) (...)

Testowany wariant silnikowy to popularny silnik 1.2 Turbo o mocy 130 KM, który współpracuje tutaj z 6-biegową automatyczną skrzynią biegów. (...) dobrze sprawuje się zarówno w mieście, jak i poza nim. Silnik cechuje się wysoką kulturą pracy, jest cichy i nie przenosi uciążliwych wibracji do wnętrza. Skrzynia sprawnie dobiera optymalne przełożenia i zmienia je w sposób niemal nieodczuwalny.

Opel Crossland zyskał wielu klientów przede wszystkim dzięki swojemu uniwersalnemu charakterowi. (...) Auto ma być przede wszystkim przyjazne dla kierowcy i pasażerów, komfortowe i funkcjonalne, użyteczne w dalekich podróżach (...)  [pogrubienia - Dixi-Car]

Źródło: Opel Crossland - funkcjonalny i modny SUV do przemierzania miejskich dźungli, Michał Borowski, Interia Motoryzacja, 26.02.2021.

 

 

Opinia 4: Test Dziennika.pl

Dziennikarski test zwraca uwagę na dojrzałość zawieszenia i spalanie ok. 6 l/100 km. Nasze podkreślenia.

Test poliftingowy Opel Crossland zawieszenie, spalanie

Źródło: Nowy Opel Crossland już w Polsce. Zaskakuje nie tylko ceną i stylem, Dziennik.pl, 16.02.2021.

 

 

Opinia 5: Rodzina z dziećmi - Crosslandem po Warszawie

Deska nowego Crosslanda, centrum Warszawy, PKiN

 

Śpiące dziecko na tylnej kanapie Opla Crosslanda

—Bardzo miło nas zaskoczył, dzieci namawiają tatę, aby kupił – o tym może później… ;)
Moje postrzeżenia: odświeżony wygląd = zaciekawieni produktem gapie, elastyczny silnik, dobre przełożenia automatycznej skrzyni biegów, dobrze sprawujące się multimedia, pewne prowadzenie w warunkach zimowych, spalanie nieduże – ok. 7 l w cyklu miejsko-zimowym.
Samochód na dzień i noc; na pogodę i niepogodę; auto ze względu na optymalne gabaryty, stwierdzamy, uniwersalne: rodzinne, ale i do firmy, na codzienne dojazdy służbowe.
Byliśmy w Parku Szczęśliwickim, objazdem w centrum Warszawy, aby pokazać stolicę najmłodszym z opowiastką i wspomnieniami. Gdy zgłodnieliśmy, zajechaliśmy do McDrive, aby posilić się w słynnej restauracji pod "Złotymi Kłoskami" – było tak miło, że najmłodszy członek rodziny zaraz po posiłku przysnął w ciepełku, jak to później nazwał, Crossika ;) a zaufanie dziecka jest chyba najlepszym świadectwem dobrego produktu.

Sławek

 

 

Opinia 6: Wirtualna Polska - autokult.pl

(...) Front — nazwany Opel Vizor - uporządkował i optycznie poszerzył przód auta. Spotkałem się z opinią, że przypomina on teraz model Volkswagena (...) za Crosslandem stoją ważne dla klientów atrybuty: mamy wysoką pozycję za kierownicą, którą zajmujemy na fotelach AGR (to atest niemieckiego stowarzyszenia dbającego o zdrowe plecy). Aż 30 proc. klientów decydowało się na ich zakup, stąd ich obecność w wyższych pakietach wyposażenia. Mamy też przesuwaną o 150 mm kanapę, która zwiększa bagażnik z 410 do 520 l.

 

Deska Opel Crossland, opinia autokult.pl

Źródło: Pierwsza jazda: Opel Crossland po liftingu, Mateusz Lubczański, autokult.pl, 13.02.2021.

 

 

Opinia 7: Test motofaktów.pl

To, co zmieniło się w odświeżonym Crosslandzie, a czego nie widać na pierwszy rzut oka, to charakterystyka układu kierowniczego i zawieszenia. Niedawno jeździłem nowym Citroenem C4, który miał zdecydowanie komfortowy charakter. Crossland jest zdecydowanie bardziej sztywny, jędrny, prowadzenie ma pierwiastek sportowy. Oczywiście komfort jest nadal na wysokim poziomie, ale między tymi autami jest spora różnica. (...)

Jeśli ktoś zdecyduje się na jedną z dwóch najwyższych wersji wyposażenia (...), dostanie bardzo wygodny fotel kierowcy AGR z regulacją w 8 kierunkach (wzdłużna, wysokości, pochylenia oparcia, nachylenia siedziska) oraz regulacją oparcia w odcinku lędźwiowym. W pakietach opcjonalnych fotel AGR dostanie również pasażer i muszę przyznać, że jest to opcja warta dopłaty. (...)

Odświeżony Opel Crossland wreszcie zyskał tzw. pazura. Wygląda ciekawie, przednia część auta może się podobać, tył również został poprawiony, a wnętrze jest tak samo funkcjonalne i ergonomiczne. Prowadzenie stało się przyjemniejsze, a w ofercie pojawiło się sporo nowości. (...)

Źródło: Nowy Opel Crossland. Pierwsze wrażenia z jazdy, ceny i wyposażenie, Kamil Rogala, motofakty.pl, 11.02.2021.

 

Opinia 8

(...) nowoczesne i eleganckie wzornictwo z wyjątkową przestronnością i komfortem pogromcy autostrad. Nowy Crossland został zaprojektowany z myślą o nowoczesnych rodzinach. (...)  [pogrubienia - Dixi-Car]

Patrick Fourniol, dyrektor ds. strategii marki i komunikacji marketingowej w firmie Opel.

 

 

Używane

Opel Crossland 1,2 benzyna 130KM, Ultimate, Salon PL, Automat

benzyna , 2020 , skrzynia manualna 6-bieg. , kolor bordowy metallic

od 75900

Zobacz

Opel Crossland X 1,2 Turbo 110KM, salon PL, Vat23%

benzyna , 2022 , skrzynia manualna 6-bieg. , kolor bordowy metallic

od 82900 cena brutto

Zobacz

Opel Crossland X 1,2 Turbo 130KM, Salon Polska Bezwypadkowy

benzyna , 2020 , skrzynia manualna , kolor stalowy metallic

od 69900 cena brutto (faktura vat-marża)

Zobacz

Więcej samochodów używanych

 

 

 

 

Nowe od ręki w Dixi‑Car

SsangYong Tivoli 1.5 T-GDI 163KM 6AT Adventure

SsangYong Tivoli 1.5 T-GDI 163KM 6AT Adventure

benzyna, skrzynia automat 6-bieg., kolor Iron Metal, '2023

Mogę być wyposażony w instalację LPG!

Cena 105300  zł cena brutto

Zobacz

SsangYong Tivoli Joy 1.5 163KM MT6 2WD

SsangYong Tivoli Joy 1.5 163KM MT6 2WD

benzyna, skrzynia manualna, kolor Grand White, '2023

Mogę być wyposażony w instalację LPG!

Cena 87400  zł

Rata od  933 zł/mc   Kredyt z ratą stałą, 35% wpłaty, okres finansowania 96 miesięcy

Zobacz

SsangYong Tivoli 1.5 T-GDI 163KM 6MT Adventure

SsangYong Tivoli 1.5 T-GDI 163KM 6MT Adventure

benzyna, skrzynia automat 6-bieg., kolor Platinum Grey 2Tone, '2023

Mogę być wyposażony w instalację LPG!

Cena 100600  zł cena brutto

Zobacz

Więcej samochodów od ręki

 

 

 

Kup samochód

bez wychodzenia z domu

3. Przygotujemy ofertę, wszystkie formalności zdalnie

Oferta, formalności

4. Dostarczymy samochód do Ciebie

Oferta, formalności

 

 

Zobacz także

 

 

Zgadnij, kto wygrał...

Test Auto Świat: Opel Crossland X, Mazda CX-3, Renault Captur

pdf Czytaj Test: Crossland X

"Auto Świat" nr 34/2017 z 21.08.2017 testuje: Opel Crossland 1.2 Turbo 130KM, Renault Captur TCe 120 118KM, Mazda CX-3 Skyactiv-G 120KM. Zobacz, kto wygrał (tabelka na ostatniej stronie testu).

 

 

Masz pytanie?
Potrzebujesz ofertę?
Prosimy - Wypełnij formularz!
Czekamy niecierpliwie!


Jeśli odpowiesz na poniższe pytania, otrzymasz bardziej precyzyjną odpowiedź lub korzystniejszą ofertę:

Prowadzę działalność gospodarczą
Czy należysz do jednej z preferowanych grup (np. lekarz, policjant, wojskowy, nauczyciel, taksówkarz - lista)?
Czy chcesz pozostawić używany samochód w rozliczeniu?
Czy chciałbyś odbyć jazdę testową?
Czy planujesz skorzystać z kredytu/leasingu?
 
Cyfrą. Pole obowiązkowe.

Naciskając przycisk "Wyślij" potwierdzasz zapoznanie się z treścią Informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych.

 

 

Tylu zamówień polski importer się nie spodziewał - i inne opinie o Torresie

08.2023

Opinia liczba zamówień SsangYong Torres, tablica rejestracyjna WN

Aż trudno uwierzyć w pojemność bagażnika, która według katalogu wynosi 703 l. Po złożeniu foteli możemy dostać ponad 1600 l. To są możliwości, którymi Koreańczycy w tej kwestii dosłownie pozamiatali

– pisze na:Temat, 24.07.2023.

 

Wnętrze również zachwyca. Wygląda na czyste i nowoczesne. Po prawej stronie widoczny jest całkiem spory multimedialny ekran o przekątnej 12,3 cala. Poniżej – podobnie jak w Audi, 8-calowy wyświetlacz przeznaczony do sterowania klimatyzacją czy podgrzewaniem foteli.

– pisze WRC Premium. Motorsport & Beyond, 20.07.2023.

 

Torres zaskakuje komfortem jazdy (z przodu kolumny resorujące, z tyłu wielowahacz Multi-Link). Kabina pasażerska jest dobrze wyciszona zaś układ kierowniczy precyzyjnie reaguje na wykonywane manewry. Parkowanie ułatwiają przednie i tylne czujniki oraz kamera cofania, która wyróżnia się dobrą jakością obrazu.

– pisze Nowoczesna Flota, 27.07.2023.

 

Zobacz opinie


Ogłoszenie, tuba
Czy kupić nowy samochód w 2024, czy czekać do 2025? [Taniej nie będzie] Wywiad

Ile się czeka na nowy samochód? Tłumaczymy

Więcej o Crosslandzie:

Wyprzedaż
Nowy Crossland
Porównanie: przed i po liftingu
Zdjęcia GS Line
Zdjęcia Enjoy
Zdjęcia Elite
Zdjęcia
Filmy
Dane techniczne
Bagażnik
Kolory
Opinie

 

pdf Katalog

 

Zainteresowany Crosslandem?

Wpisz dane, nasz sprzedawca odpisze/oddzwoni.

 

Wypełnij formularz

 

Konsultant sprzedaży nowych samochodów:
Raszyn - 22 716 30 20
Radom - 48 360 98 26

Umowy Serwisowe Opel
Gwarancja do 8 Lat.
Stały koszt serwisu. Zobacz
Opel Corsa kontra Crossland X
Najtańsze nowe Ople: Corsa i Crossland.

Który wybrać?

Ocenili nas

"

Chciałbym razem z żoną bardzo podziękować Panu Łukaszowi Sosińskiemu za bardzo profesjonalną i miłą obsługę. Od 22.04 jestem posiadaczem Opla Asty V właśnie dzięki dobrym radom pana Łukasza. Od naszej pierwszej wizyty w salonie Dixi-Car Raszyn do momentu wyjazdu z salonu nowym samochodem (a nawet później) Pan Łukasz zawsze był do naszej dyspozycji, służył nam radą i pomocą nie tylko w sprawie nowego samochodu ale również w sprawie kontaktu z działami sprzedaży samochodów używanych oraz finansowania i ubezpieczeń. Jesteśmy bardzo zadowoleni z całościowej obsługi w Państwa salonie (przede wszystkim przez Pana Łukasza ale również przez pozostałe osoby z którymi mieliśmy kontakt) co na pewno spowoduje że w przyszłości w momencie decyzji o zakupie kolejnego nowego samochodu pierwsze kroki skierujemy do Dixi-Car Raszyn.

"

Więcej opinii



 

 

Przejdź na górę strony Powrót do góry

 

 

SsangYong Torres, rabat, suma korzyści 33 000 zł